0 800 33 49 21
безкоштовно по Україні
050 393 04 97
0
1

Як вибрати бензопилку

Яку вибрати бензопилку: практичні поради

Бензопилка - корисна річ на дачі, в заміському будинку, садибі і іншій житловій ділянці далеко від міських багатоквартирних «сот». На заміській ділянці доведеться вирішувати питання з дровами - центрального опалення в будинках часто немає, і доводиться запасатися твердим паливом для котла, каміна або печі. Ручною ножівкою пиляти колоди - заняття не з простих: навіть у самого затятого ентузіаста запал швидко вичерпається. Необхідний інструмент, який би швидко і просто забезпечив в'язанку дров на найближчий вечір, а також допоміг обрізати сучки, старі гілки і трухляві дерева в саду. Але розкид цін, як і різновиди самих виробів в спеціалізованих магазинах вводять в замішання покупців. Отже, як вибрати хорошу ланцюгову бензопилку?

Вибір бензопилки: 3 класа виробів

Сьогодні на ринку є 3 різні класи виробів: важливо не піти на поводу у недбайливого порадника і не купити непотрібну або невідповідну річ. Кожен клас призначений для свого типу робіт. Переважній більшості покупців, які не є професійними будівельниками або лісорубами, буде цілком достатньо побутових бензопилок. Розглянемо особливості кожного з класів.

  • Побутові. Потужність близько 2 кВт, порівняно вузькі шини і низькопрофільні ланцюги - те, що потрібно для садових робіт. Такі бензопилки досить легкі, безпечні, не дають сильної вібрації на руки і зручні для використання непрофесіоналами. Дрібні сучки, розпилювання дрів, невеликий випадковий ремонт - їх сфера застосування. Важливо пам'ятати: такі пристрої призначені на 45-60 хвилин роботи щодня: великих навантажень мотор не витримає. Ціна виробів невисока, професійних навичок не потрібно - це найкращі ланцюгові пилки для дачника.
  • Напівпрофесійні. Потужність 2-3 кВт, шина близько 40 см, ланцюг з більш великими зубами. Це значно більш потужні пилки, ніж побутові - візьмуть великі стовбури дерев, в тому числі такі непрості породи, як акація або дуб. Але їх також потрібно використовувати по годині в день: вони не призначені для промислової роботи. Такі вироби підійдуть дачникам, які час від часу затівають настил підлог, ремонт каркаса будівель, різні дрібні будівельні роботи. Тут потрібен певний навик в роботі: потужний агрегат більше вібрує в руках.
  • Професійні. Агрегати потужністю 2,7 - 6 кВт, з потужними шинами і ланцюгами. Це справжні безвідмовні машини для валяння лісу: беруть всі породи дерев, будь-яку товщину стовбурів, здатні працювати по 10 годин на добу без наслідків для мотора. Але це дорогі і важкі вироби, з ними впорається тільки фізично міцний і що вміє поводитися з подібним інструментом майстер. Вібрація дуже сильна: шину «вириває» зі стовбура і вона може невдало відскочити (для запобігання подібних ситуацій є заходи безпеки). Рекомендуються професійним лісорубам і будівельникам.

    Найкраща ланцюгова бензопилка - це та, яка на 100% відповідає Вашим потребам. Шведські і німецькі виробники вважаються надійніше вітчизняних, але і ціни їх виробів вищі.

    Esco.ua: інструмент для Ваших потреб

    У нашому магазині Ви зможете вибрати пилку для своїх умов роботи, а також інший садовий інструмент. Коси, тримери і газонокосарки допоможуть Вам перемогти на ділянці всюдисущий бур'ян: в літні місяці від нього життя немає. Підмітальні машини та снігоприбирачі дозволять Вам утримувати в чистоті свою ділянку: там завжди буде затишно. Обприскувачі, мийки та обладнання для поливу дозволять доглядати за насадженнями: рослинність буде радувати око. ЕСКО - це достаток інструменту на всі випадки життя: відвідуйте наш онлайн-сервіс!