0 800 33 49 21
безкоштовно по Україні
050 393 04 97
0
1

Рейтинг садових обприскувачів

Пристрій і призначення садових обприскувачів

Рослини схильні до впливу шкідників. Для збереження врожаю і привабливого зовнішнього вигляду зелені використовуються різні хімікати. Для того, щоб обробляти великі площі з рослинами, високі дерева, чагарники, застосовують садові обприскувачі.

Агрегат працює за принципом створення різниці тиску між внутрішнім і зовнішнім середовищем. Якщо спрощено, він складається з резервуара з рідиною, насоса, розпилювальних форсунок і фільтрів. Пристрій може бути пристосований для перенесення в руках, на плечі, на обох плечах у вигляді рюкзака або мати колеса як у візка, якщо носити його немає можливості. За принципом облаштування приводу вони бувають ручні, акумуляторні і бензинові.

Який обприскувач краще вибирати для свого саду, городу, дачі, залежить від площі ділянки, видів рослин, частоти обробки, Ваших фізичних можливостей. Виходячи з цих параметрів, можна вибрати кращу модель для себе.

Види обприскувачів і їх переваги

Найрізноманітніша група пристроїв для обприскування - це ручні апарати. Екологічні, безшумні, недорогі, вони допомагають нам доглядати за домашніми рослинами, обприскувати картоплю на городі чи дачі.

Ручні пристрої діляться на:

  • пульверизатори - застосовують для роботи з кімнатними квітами. Обсяг 0.5 - 1 л;
  • помпи - більш дбайливіші до кистей рук, ніж попередні. Тиск нагнітається помпою, а потім розпорошується;
  • у вигляді ранця з важелем. Його не потрібно знімати для підкачки. Тиск нагнітається у внутрішній колбі і його вистачає на 1 хв. роботи, потім потрібно додати повітря.

Ручний обприскувач - хороший варіант для городу. З ним можна обробити 10 - 20 соток, якщо взяти апарат об'ємом 12 - 15 л.

Моторні пристрої - більш потужні і дозволяють обприскувати великі площі і високі дерева. Їх ділять на:

  • акумуляторні моделі - працюють на електричній енергії. Час роботи залежить від потужності акумулятора. Екологічні, тому можуть обприскувати рослини в закритих приміщеннях, типу теплиць і оранжерей. Мають різноманітні насадки, вбудований захист від надлишкового тиску, багатоступінчастий фільтр для очищення рідини;
  • бензинові моделі - працюють за допомогою двигуна внутрішнього згоряння. Найпотужніші агрегати, з великою дальністю обприскування. Кращі помічники для обробки високих дерев без сходів. Мінусами є необхідність техобслуговування і заправки, а також гучний звук і різкий запах. Бензинові апарати не підходять для роботи в закритих приміщеннях.

Моторні пристрої - кращі обприскувачі для саду з високими деревами.

Рейтинг садових обприскувачів фірми SOLO

Німецький бренд Solo вже 60 років займається розробкою і виробництвом садових обприскувачів. Їх продукцію відрізняє висока якість матеріалів, економічність витрати води і хімікатів, зручність використання. Завод надає 5-річну гарантію на свої пристрої, що говорить про впевненість в довговічності обприскувачів.

Популярними моделями є ручні пристосування, так як власників невеликих садових ділянок, дач, городів, квітників досить багато. Так, найкращий садовий обприскувач для людей, які не можуть піднімати велику вагу - це модель 453 на колесах. Вона має поршневий двигун, резервуар об'ємом 11 л, шланг довжиною 2.5 м. Модель 425 Classic - одна з найпотужніших у своєму класі. Цей ранцевий обприскувач має обсяг 15 л і вагу 4.4 кг. Насос дозволяє досягти тиску в 6 Бар.

З електричних моделей вибирають садовий обприскувач 416 Li з Li-ion акумулятором. Він швидко заряджається, має потужність 11.1 Вт і 7.8 А / г, резервуар - 20 л, тиск - 4.3 бар. Трубка - телескопічна, з форсункою і манометром.

Який бензиновий садовий обприскувач кращий? Це модель 451, яку називають "вічною". Вона має 2-х тактний мотор потужністю 2100 Вт. Дальність розпилення - 11.5 м, резервуар - 12 л. Додатковим плюсом є антивібраційна система.

Всі зазначені моделі і багато інших Ви можете купити в магазині "ЕСКО" із заводською гарантією. Доставка по Україні - безкоштовна.