0 800 33 49 21
безкоштовно по Україні
050 393 04 97
0
1

Що краще бензопилка або електропилка

Яку пилку вибрати: бензо або електро?

Бензинова або електрична? Таке питання постає перед кожним потенційним покупцем пилки. Набридло вручну пиляти дошки, заготовлювати дрова і вести дрібні будівельні роботи? Пора автоматизувати процес! Існує чимало затятих прихильників як бензо-, так і електропилок. Багато власників тих чи інших виробів ні за що не відмовляться від них на користь іншого варіанту. Але все ж існують об'єктивні причини віддати перевагу тому або іншому пристрою конкретно узятому користувачеві.

Для початку необхідно усвідомити: і бензопилка, і електропилка добре підійдуть для різних цілей. Обидва пристрої прекрасно справляються зі своїми завданнями з розпилювання колод. Щоб вибрати більш корисний саме для себе інструмент, потрібно розглянути свої умови роботи.

Для будинку - електрична, для двору - бензинова

Яка пилка добре впорається з поставленим завданням: бензопилка або електропилка? Серед власників інструменту вже давно знайдена відповідь на це питання. Якщо Ви збираєтеся працювати в приміщенні або поруч з ним, немає проблем з перенесеннями або електропостачанням - краще віддати перевагу електропилці. І навпаки, якщо фронт робіт - віддалені від будинку дерева, сад, ліс, зарості чагарників, то оптимальним буде бензиновий виріб.

Для домашніх робіт краще віддати перевагу електропилці з кількох причин.

  • Простота в експлуатації. Справ у власника всього дві: включити і вимкнути пристрій з розетки. Не потрібно заливати бензин, розводити його з маслом, ривками намагатися завести пилку. При виключенні роботи відразу припиняються, не потрібно зливати пальне.
  • Комфорт. Навіть при самій інтенсивній роботі немає запаху бензину і диму, а шуми незрівнянно нижче, ніж на бензиновому аналогу. Це дуже зручно для роботи в приміщенні: не кожен легко переносить бензинові пари.
  • Ні поломок ДВС. Електродвигун куди менш вибагливий, ніж бензиновий. Неякісне паливо, невірна пропорція пального з маслом, елементарний знос комплектуючих - і бензопила не заведеться. Тільки майстер зможе сказати, в чому саме поломка.

    У той же час, далеко від дому бензопилці рівних немає. Чому?

    • Потужність. Бензопилка могутніше електричного аналога: ланцюг крутиться швидше, бере більш потужні породи дерев і більш товсті стовбури. Там, де електропилка застрягне, бензинова без проблем поріже на дрова навіть найбільші сучки і колоди.
    • Практичність. Такий інструмент брати з собою в сад, ліс і навіть залазити з ним на дерево. Ви не заплутаєтеся в проводах подовжувача, не будете переживати про довжину перенесення або працездатності розеток.
    • Немає залежності від електрики в мережі. Періодично електрика пропадає: якщо аварія на лінії, то це надовго. З бензопилкою робота простоювати не буде: робочі з користю проведуть дорогоцінні години, а дачники - вихідні дні.

      Яка пилка добре підійде Вам: електрична або бензинова? Правильна відповідь - обидві. Кожна з них хороша в певних умовах експлуатації.

      Esco.ua: магазин корисних інструментів

      Для Вас є великий асортимент інструментів. За допомогою рівнів, мультиметрів, далекомірів і рулеток Ви зможете зробити всі необхідні виміри перед проведенням будівельних робіт. Пилки, рубанки, перфоратори і дрилі допоможуть в столярних роботах, складанні каркасів і настилі підлог. Також є цвяхозабивачі, шуруповерти, гайковерти, скобозабивачі і пістолети - з ними можна значно розвантажити руки. Кожен домашній майстер, профільний фахівець або будівельна бригада знайде у нас безліч корисних пристосувань, які спростять Вашу роботу.